Roztahaná fňukna

R

Ještě je nutno splnit povinnost, uvažuju dnes ráno s určitým podrážděním, neboť jsem na blogovací platformu za celý týden nepomyslel. Pomalu a vytrvale se mi v hlavě cyklicky objevuje úvaha, že zdejší psaní ve vší tichosti ukončím. Jako Otík, říkám si. Co měla, už dala.

Zapsáno: 12. 10. 2024

Nemám rád svazující mantinel, který jsem si notabene sám nechal vnutit a naordinovat. Beru ohled na všechno a všechny okolo, zatímco se sám utápím v trudomyslném vzteku, že ví beztak každej p*ču, proč a co si ve skutečnosti o mnoha věcech myslím. Pos*aná korektní doba mě úplně převálcovala a donutila zkrotnout. Diplomaticky našlapuju nebo vůbec nezmíním, co mám na srdci. Vyhodnocuji a pouze pro sebe hledám ukrytou pravdu. Zadumaně se vyrovnávám s vnitřním nastavením, kdy už své pocity raději vůbec nikomu neodhaluju. K ničemu by to nebylo.

Dobrá fňukna jsem, tvl. Možná už jsem trochu zbuz*il. Dívám se, co jsem vyplodil, čím to může bejt? Hodně sportuju a propisuje se to do únavy. Ale mám nový hodinky od Garminu, ta šťastně načasovaná výměna se mi náramně povedla!

Celá rodina je fest nastydlá a i když se jich straním, popotahuju s rýmou taky. Alespoň že mě už téměř přestalo bolet to zlomený zápěstí. (Myslíš tu miniaturní kůstku, která se ani nerovná, jo? – pozn. admina)

Možná i ta stavba, která, byť na ní dělám úplný ho*no, mi sežere hromadu času. Ale jde to teda parádně a rychle. Žasnu!

Přišla mi taky nejlepší výplata v životě. Je dobrý bejt strojvedoucím u národního dopravce. Ale ten nárůst v nový kolektivní smlouvě, co nabízej, to je výsměch, tvl. To zas budou kecy, jak nemůžou přidat, protože by to mohlo ohrozit stabilitu a zaměstnanost lidí v provozu. Musíme počítat každou korunu. Ho*no a kecy v kleci. Prachy si sežeňte, kde chcete, od toho tam sedíte. A ne za dvacku čistou. Vaše starost, stejně jako ta moje, kdy musím vymyslet, jak nastoupit ve 2:43 ráno dvakrát po sobě.

Novej Playstation 5 Pro brzy vyjde a musím ho mít na Day 1, jak se říká. Nemá Blu-Ray mechaniku, ono je to asi jedno, protože stejně z placek hraju málo. Ale ten Astrobot mě baví, Emička skáče jak divá. 🙂

S těma elektrikama jsem si na sebe zase uplet bič, ty vado. Obrazovky, jaký svět neviděl, školní lavice a kurz, mrtě učení, jídlo tam je dle vyprávění za korunu drahý! Ale to svezení pod drátem… Měl jsem rohlík, p*čo, heh, to táhne jak divý. Pěkný.

Teď si ještě vyslechnu obligátní adminovo kárání, že jsem s psaním málo železniční, že je to o ničem, že jsem ubulenej a tak podobně. V týdnu jsem použil na manželku jeho skvělé rčení o problémech. Směju se ještě teď, jak koukala. Myslel jsem, že mě přetáhne lavičníkem, kterej měla v ruce.

Možná se u nás dneska admin na vsi osobně zastaví. Prej pošlapat základní desku. Přijede s novou motorkou koupenou za nemalé peníze. A nejspíš z nějakýho p*cání mladého, čerstvého a úzkého děvčete, které mi eště ani neukázal. Prej to má i s obědem. Těším se, dlouho jsem ho neviděl, rád mu uvařím kafe a přidám dvě Mon Cheri. Dycky má kecy, že ke kafi nic nechce, ale stejně vyluxuje talířek a nezůstane ani drobek. 🙂

Sto a jedna věcí, co mě se*ou, versus sto a dvě věci, který mi dělají radost. Ty radostný asi převažujou. Nebo si je umím najít.

Na to, že tu v pondělí nemělo vůbec nic bejt, mi to přijde jako super zjištění.

Ilustrační foto Hopovy víkendové nálady: Mick HauptUnsplash

Komentáře: 2

  • Velmi naturalistický pohled do duše zničené směnným provozem. Emocionální horská dráha. Vůbec mi takovéto „ufňukané“ psaní nevadí.
    Snad by mi Hopo ta mírně sadomasochistická fascinace vydržela, kdybys nezmínil novou kolektivku. Ta mi taky trhá žíly, a to velmi moc.
    Ať ale skončim pozitivněji, elektrik a učení se neděs – Potřebují abys je měl, tak ať se Oni snaží abys to dal. 😀

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Činnost webu můžete podpořit jednorázovým příspěvkem, pokud se vám tu líbí 😊.

Archivy

Kontakt